Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


onsdag 27. januar 2010

Siste dag paa foden

I gaar var det kunn en fodsel paa dagvakta, men saa paa oversikten over fodende, at det i lope av dagen i gaar og natt til i dag, hadde vert 17 fodende. Tror kanskje oversykepleieren overdrev litt med at det var vanlig med 30-90 fodsler hver dag:p men noen dager tviler jeg ikke paa at det kan vere tilfellet, for det er veldig mange kvinner som enten ligger i seng eller staar utenfor og venter paa aa faa komme inn aa fode. I dag var det stille fram til etter lunsj, bortsett fra ei kvinne som ble undersokt og sendt til keisersnitt. Etter lunsj ble det derimot litt travelt. Da laa det tre kvinner klar til aa fode (paa rekke aa rad inne paa samme rom med en meter mellomrom fra hver fodeseng). De fodet en etter en, og det kom til tre nydelige unger. To av kvinnene maatte de klippe opp litt for at ungen skulle komme ut, men de sydde fint igjenn etterpaa. Jeg hjalp ene mora aa bere ungen sin til senga hun skulle ligge i. Det synes jeg var litt artig da jeg aldri har holdt i en liten baby for, bortsett fra da jeg var veldig lita:) Foler jeg har faatt med meg litt paa foden selv om at det ikke har vert saa mange fodsler. Ellers naar det gjelder boforholdene vaare, saa er det mangel paa vann. Har vert uten vann to ettermiddager/kvelder paa rad, og det ser ut som i dag blir den tredje. Dette forer da til at vi ikke faar vasket kler og dusjet.. Litt kjipt, men vi faar haape det kommer tilbake snart:)Hvis ikke maa en vell staa opp midt paa natta aa dusje da, for paa natta er tydeligvis vannet paa.. Snedige greier.

3 kommentarer:

  1. Kor fort tia går:) Kolles avd. ska du på ættipå nu da? Trasi derre me vatnet da, bli da vel næsten så du føle for å sti opp mett på natta fer å dusj ætti kvart:)) Heim e ailt bara bra. været e så som så, regn å blankis:( Får tru d e litt vinter igjæn t du kjæm heim å så du får prøvd skia Klæmma sendes dæ!!

    SvarSlett
  2. Ikke bare du som er vannlaus,vi på Jakobsli også, men i bare noen timer.(Verre hos deg,ser æ.)Ellers så er det blankis og mange bilulykker i byen.Best å sitte forran tv`n.2 klemmer kommer.

    SvarSlett
  3. Syns d e skikkelig spennende og læs bloggen din! Interresant og hør koss d foregår nedi der :) Opplevelse for livet værtfall!! Ha en fortsatt fin kveld/ dag eller ka tida e nedi der :P KRESS

    SvarSlett

Kommentarer