Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


søndag 17. januar 2010

Nermer seg praksisstart

Har vert rundt og sett litt mer i dag. Dette er en stor by syns vi, men i folge han som kjorte oss fra flyplassen saa var dette en liten by.. hm.. Det er mye folk alle steder. Gateselgere er det en del av. Noen selger brukte sko som de har vasket og ordnet opp. Tiggere er det ogsaa, og de vi har sett har ingen fingre og butte fota. Ser helt forferdelig ut. Folk er veldig innpaaslitene. De tilbyr safari, ting som de har laget etc. Selv om vi overser dem, kommer de etter oss. Selv om vi sier at vi ikke vil ha noe, fortsetter de aa prate. Dette kan bli litt slitsomt. Har allerede blitt solbrent for sola er veldig sterk her nede. Tror det er lurt aa dekke oss til. Har ogsaa blitt stukket flere ganger av mygg. Har begynt og venne oss til standaren naa, men det er ikke slik at vi foler oss saa rene selv om det kan bare vere 30 min siden en har 'dusjet'. Er ikke saa enkelt aa faa dusjet haaret egentlig. Dusjen er jo bare en straale. hehe. Menmen, det er i allefall vann. Rent vann:) Artig aa hore fra dere hjemme:)

3 kommentarer:

 1. Hei på deg. Følger med deg:)) Sikkert spennende å se seg omkring, og det blir sikkert kjempespennende å starte opp med praksisen i morgen. Det blir vel noe annet enn å jobbe ved Sykehuset Levanger kan vi tro. Her hjemme er alt ved det vanlige. PK har reist på kurs. Mormor, morfar, tante og onkel i byen driver på med å prøve på å komme inn på bloggen din:), får håpe de lykkes etterhvert, data er ikke enkelt!! Hilser fra alle her hjemme og sender deg mange gode tanker og klemmer<3

  SvarSlett
 2. Dæm har itj nå burka å sæll neddi der da? Så sjer dæm itj at dåkk e kvit, dåkk slæpp å bli solbrent å slæpp å bli bitt av myggen;))
  Får håp standardn på sykehuse e litt likar? Så kance dåkk kan dusj der:) Can't wait to hear more from you:) like spennende for oss i nord som for dæ herre vettu;)) æ å vil t Afrika;)

  SvarSlett
 3. Prøver igjenn.Har masa på Sandra,tante og data.Artig å lese bloggen din.Vi får jo litt peiling på hvorda du har det.Skal bli morro og få høre hvordan første praksisdag var.Vi slipper unna mygg og solforbrenning enda her,men forkjølelse har vi.Onkel hilser og er like spent som mæ.2 STORE klemmer sendes.

  SvarSlett

Kommentarer