Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


fredag 22. januar 2010

Siste dag paa barneavdelingen

Det er egentlig lite som skjer av sykepleierposedyrer paa avdelingen, saa det blir mye venting paa at noe skal skje. Visitten med doktor skjer paa Swahili (deres spraak), saa den faar vi ikke mye ut av desverre, men det er litt greit aa sjaa hvordan de behandler pasientene og snakker til dem. Det var litt ekkelt da vi kom inn paa intensivavdelingen for barn i da da, for paa golvet atme en av sengene var det en bloddam.. Sporsj om det hadde vert noe action i gaar kveld. Uansett saa moppet vaskedama opp det med en helt vanlig mopp som hun brukte paa resten av gulvet. Huff. Senere paa dagen kom inn en unge om hadde 41 i feber. Hun saa generelt veldig daarlig ut. Da hun hadde faatt paracet og antibiotika, ble hun gitt en seng, men hun ble sittende paa golvet aa kaste opp. Det er jo vanlig at de gjor det naar de er saa daarlige, men det jeg reagerte paa, var at ingen av sykepleierne hjalp henne. De bare oversaa det. Og spyet ble ikke torket opp for mora kom aa torket det opp med gensren til ungen. Huff sier jeg bare. Senere paa dagen kom det en mor med barnet sitt og faren var ogsaa med. Han var tydelig full da han virket veldig rar og var rodsprengt paa oynene. Sykepleieren kastet han ut av avdelingen, men han kom inn igjen etter en liten stund. Sykepleieren forklarte til oss studentene, at han hadde nektet kona aa ta med ungen til sykehuset. Saa da han kom inn igjen, maatte kona og ungen bli med ham ut, uten at ungen hadde faatt noe hjelp. De kom ikke tilbake igjen. Det er mye felt aa see paa sykehuset. Jeg er saa glad jeg bor i Norge!! Forholdene er saa sinnsykt daarlige. Blir trist av aa see det. Men naa er det helg, og i morgen drar vi paa safari!:) Det blir spennende. Haaper vi ser mange dyr. Skal vere paa tur fram til sondags kvelden. Fortsatt veldig trivelig og artig aa hore fra dere hjemme:) savner dere

7 kommentarer:

 1. Tænk, nu har du virri i Afrika i ei uke! Tia går fort ja??
  Du får ta tak på avdelinga å lær dæm nå hygiene, d tru æ dæm trøng!
  Husk kamera i hælga! film å knips ivei;)

  SvarSlett
 2. Æsj, da! høres itj helt bra ut.. Men misunne dæ den safarituren. Kunna blitt me på den ja :) håpe dåkk får sjå mang fine å skumle dyr! kos dæ:)

  SvarSlett
 3. Ha ei fin helg Linn Maria :) Det virke som du oppleve my og at du virkelig ser forskjellan iallefall :) Å bare det e jo erfaring likar :) Kos dæ på safari ;) Klem <3

  SvarSlett
 4. Heisann. Bli sekkert ei opplevels med safaritur da! Ska bli artig å hør om ja, ta bilda da så vi å får sjå:). D virke som om opplevalsan e mang når d gjeld praksisen, å at sjøl om hygienen e så som så, så e dæm å flenk med d dæm gjør. Heim e værtypen litt milder, bærre -3 i dag, fint vær. I mårrå e d merkesrenn så du skulla vel ha virri heim å hatt på dææ skia:)). Ha ein fin tur å ei go hælg. Savne dæ vi å!! Mange klæmma sendes dæ fra oss heim. PK hælse å, kom heim i kveld.

  SvarSlett
 5. HEI!
  Bytrolla kaller.Ser at dere blir flinke til å stryke, det kommer karene til å like.Gir barna noe annet å tenke på enn at de er syke må da være fint. Kos deg på safarituren, den frista, gleder meg til å se bilder. Onkel er blitt tett ipappen nå.Ha ei fin helg da Linn Maria.2 store klemmer sendes.

  SvarSlett
 6. Hei Linn Maria. Det er artig å kunne følge med deg i Afrika. Mange opplevelser og inntrykk som ikke mange andre får muligheten til. Safarituren må være en kjempeopplevelse. Mange klemmer fra Mona og karan ;-)

  SvarSlett
 7. Huff og huff!! Vi har d bra i norge ja :) Håpe du får artig på safari :D ÆÅVIL!!!

  SvarSlett

Kommentarer