Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


onsdag 13. januar 2010

Forberedelser til turen!

Ja, nå begynner det å nærme seg, og reisefeberen begynner å komme. Det er mye som skal handles inn og pakkes, men jeg føler jeg har ganske god kontroll over det meste. Koferten er gjort klar, og de fleste papirer (flybillett, pass, visum mm.) er gjort klart. Jeg håper på å få handlet inn det siste i dag, pluss å få vasket noen klær som skal være med. Noe som er veldig ubeleilig er at jeg har blitt syk. Ondt i halsen, hodet, kropp og sjel:p men det vil vell bli bedre før "den store dagen". Jeg må innrømme at det er blandete føleleser om det å skulle dra. Jeg gleder meg kjempemasse, men samtidig gruer jeg meg litt til å være hjemmefra så lenge. Jeg kommer nok til å savne dere alle hjemme, men jeg tror mest av alt at dette blir en opplevelse for livet og at tiden kommer til å gå fort

1 kommentar:

  1. Fin blogg:) Tru turen bli enda finar;D Å litt reisefeber må ein ha, sånn d ska vær d:) Gler mæ t å hør koss d går neddi der. God tur!

    SvarSlett

Kommentarer