Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


mandag 18. januar 2010

Har forresten faatt kjoleskap, kjokkenutstyr, kokeplater, vifter o.l inn paa leiligheten vaar. Hun som leder hotellet/hostellet vi bor paa, kom i dag og snakket med oss og spurte om vi hadde det vi trengte. Da ordnet hun med alt, saa folk har gaatt inn og ut av leiligheta vaar i dag. Vi fikk til og med flere flasker brus og vann gratis:) Vi kunne ogsaa bare forlange det vi ville ha til frokost, og vi maatte bare si ifra hvis det var noe. Trivelige folk:)

3 kommentarer:

 1. Bra at dere har fått det dere trenger i leiligheten, ting blir da litt enklere. Hyggelig at hun som leier ut er trivelig og viser at dere er velkommen, kunne virke som det motsatte etter førsteinntrykket:))Her hjemme er det flott skiføre, minus 5 og litt vind. Alle har det bra. Glemte å skrive under på forrige kommentar under første praksisdagskrivet ditt. Klæmma t dæ fra oss heim.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Ser at vertinnen har ordnet med tinga dere mangla, da får dere mulighet til å lage dere litt mat selv,kanskje.Du hadde en dag med mange inntrykk igår,spennende.I byen har det snødd litt. I morgen må jeg på jobb.Spennende og følge med. 2store klemmer sendes.

  SvarSlett
 3. Her på Nesset er det bare bra. Ser du har det bra du også. Det var artig og omsider komme inn på siden din for å følge med deg, det blir spennende å se hvordan det går med deg videre. Tenker mye på deg. Mange klemmer til deg fra oss.

  SvarSlett

Kommentarer