Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


mandag 25. januar 2010

Forste dag paa foden!

I dag hadde Siv-Tonje og jeg forste dagen paa foden. Litt mer hygienske forhold der, men bare LITT aa det ja. Bruker litt mer hansker og litt klor, og steriliserer/desinfiserer noe av utstyret. Vi fikk anledning til aa bli med paa to fodsler. Det tok lang tid fra mora kom inn paa fodestua til ongen var ute, men inntil at hode paa ungen vistes, laa modrene bare der og bar seg, uten at noen brydde seg om dem. Sjekket bare aapningen og lyttet litt paa magen i ny og ne. Det gikk veldig fort og greit fra at hodet vistes til ungen var ute, saa det var en grei start paa foden for oss. Det var en mor som hadde litt problemer, for livmora var hovnet opp i tillegg til at hun var svak. Det ble keisersnitt paa henne, men det var vi ikke med paa. Det var ikke noe sjenanse paa fodestua. Alle kunne bare gaa inn aa see og mora laa der helt naken og skrevet. Det kunne vere opp til 10 personer innpaa der i samme slengen mens det laa noen der og fodet. Det var ogsaa andre studenter der. Det var studenter fra Tanzania som gikk vidreutdanning som jordmor, men de var ikke der saa lenge. Det virket som det var en rolig dag paa foden i dag, ikke saa veldig stor paagang med fodende, og det var jo greit ettersom det var forste dagen.

2 kommentarer:

  1. E itj nå kjære mor :) Bra at d e litt mer hygieniske forhold der da, bli vel en del å vær med på å opplev ætti kvart. Pappa hælse !!

    SvarSlett
  2. jambo jambo!!
    jaujau...føde mæ her å føde mæ der:) bli vel knaill ja. På byborg e d lite føding for tia, men hybelkaninan væks sæ vertfall feit. d e to av dem som e så stor at æ må ha dem i bainn mens æ e på jobb...spis på inventaret ellers shø. ellers da? savne kanskje norsk mat no? melk kanskje? eller forrestn, du e jo på føden ja...da har du no lett tilgang på melk, vertfall t en litn dæsj t kaffen...hehe:)

    SvarSlett

Kommentarer