Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


torsdag 21. januar 2010

Andre dag i praksis

I dag hadde siv-tonje og jeg vaar andre dag paa barneavdelingen. Vi startet dage med aa hjelpe til aa torke stov paa avdelingen, noe de gjorde hver morgen. Denne stovtorkinga foregikk med helt brune kluter. Gulvet ble vasket ved aa kaste vann paa golvet og dra det bort med en sleik. Minnet med veldig om slik vi gjor det i fjoset egentli.. Generelt faar jeg en folelse av aa vere hos dyrlegen paa sykehuset. Vi var ogsaa med paa visitten med legene. De er to leger som sitter ved et bord, saa kommer pasientene med mor, inn paa tur, to og to. Det er ingen privat samtale med lege for aa si det saann. Det var to kvinnelige leger vell og merke:) Noe jeg har lagt merke til paa mange av barna med malaria, som er en veldig vanlig lidelse hos barn her, er at de har utslett og saar som folge av utslettet. Jeg spurte legen om det var vanlig at barna fikk utslett naar de fikk malaria, men da fortalte legen at utslettet skyltes daarlig hygiene. Ved sproytesetting i dag, saa vi mange daarlige eksempler paa hvordan en skal haandtere og sette en sproyte. Det var en pleier som mistet sproyta paa det skittne golvet, tok den opp og satt den i barnet. Ellers var det lite aa gjore senere paa dagen. Vi hadde med oss balonger da, noe barna syntes var goy:) Da vi gikk tom for ballonger, blaaste vi opp engangshansker. Hehe. Barna er saa utrolig sote:) Flere av oss begynner aa fole oss litt uggen i magen naa. Matvanene blir saa mye annerledes her, pluss daarlig hygiene. Men det er ikke noe alvorlig magasjau enda da:) Dusjen fungerer mye bedre naa, og vi har faatt vasket noe kler. De har vaskemaskin, men det er litt av og paa med baade strom og vann, saa det var saa vidt vi fikk vasket ferdig. Det vi har faatt hore da, er at det finnes noen fluer som kan finne paa aa legge egg i klerne naar de henger til tork, og larvene som kommer ut av disse eggene kan krype under huden vaar. Vi er derfor nodt til aa stryke dem naar de er blitt torre, slik at i dag tror jeg det er forste og siste gangen jeg staar aa stryker sokker og handduk:p Hun av oss som mistet koffertene sine, har faatt tilbake en, men den siste har hun enda ikke faatt selv etter mange henvendelser til flyselskapet. Det kan see ut som den har forsvunnet..

2 kommentarer:

 1. hallais...byborg writing. dæggern...dreven me strykejernet etterhvert du da, en go tradisjon som ska videreføres på sokka å håndduka her å når du kjæm heim tenke æ:)
  å t hu som peisa inn sprøyta etter å ha mista den i golvet: skjærpings!!! videreformidle d t rette vedkommende du.
  Sitt no å slit me arbeidsplan her æ no...d e itj nå toill å vårrå student i norge nei, hadd heller strykki et par sokka for å sei d sånn...aha, nå veit æ d...æ kan ta oppvasken eller tørk støv i stedet:)

  jaja, du får kos dæ videre i fjøset/dyrlegen:)
  æ heill no fortet her æ da!
  shalabais lima

  SvarSlett
 2. Dyrlægen?? hehe, på klinikkan e d sprit å vaskestaur, ikke vann å slikk! ;) men joda, d e nu næstn sånn vi vaske fjøsgølve:)
  hmm.. sjønnitj koffer gutan har fobi for strykejern? Vi har fått et i hus nu da, fordi Knut har skjorta på jobb.. Luuuuure på kæm som ska bruke....????
  Sett å høre på frøken GaGa på theVoice æ nu, e d nå musikk neddi der elr e d bære bønnerop?
  Gla du har d bra å e sekker på at ongan ælske dåkk! Bra påfunn me balonga å hanska;D
  stoor klem fra "det er dejlig at være norsk i Danmark"

  SvarSlett

Kommentarer