Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


onsdag 20. januar 2010

Forste ordentlige praksisdag:)

Etter mye om og men, fram og tilbake og lange gaaturer hit og dit, fikk vi ordnet vismet paa immigrasjonskontoret som gir oss lov til aa praktisere paa sykehuset her i Tanzania. Dette er noe nytt, slik at oversykepleieren var ogsaa litt usikker paa hva som krevdes for aa faa visumet. Men som sagt har det ordnet seg, slik at vi fikk starte praksisen. Siv-Tonje (en av de studentene som jeg reiser sammen med) og jeg startet praksisen paa barneavdelingen. Det var litt flaut og ekkelt til aa starte med da det var lite aa ta seg til og vanskelig og kommunisere med baade pasienter og sykepleierne. Men etter lunsj tok det seg opp litt. Det ble tid for aa ta imot nye pasienter, sette venefloner og sette sproyter. Vi observerte for det meste, og ble imponert over hvor dreven noen av sykepleierne var. En sykepleier satte veneflon paa veneflon paa barna, uten aa bomme en eneste gang. Jeg kunne ikke alltid se blodaarene engang naar hun stakk. Det er tydelig at det er en helt annen hverdag for sykepleierne paa sykehuset her enn hjemme i Norge, da d virker som de aldri gjor noe stell, vasking, mating etc. Det meste gaar i aa gi medisiner, sproyter o.l. Jeg regner med at vi faar med oss litt mer i morgen, da vi i dag kom for sent til at doktoren var der, da vi maatte ordne med virumet. De to andre studentene var paa foden i dag og var med paa to fodsler. Det syntes de var goy. Neste uke skal vi bytte avdeling, slik at de er paa barneavdelingen, mens siv-tonje og jeg skal paa foden. Det blir spennende. Det ble mye nye inntrykk i dag, og flere vil det bli:) Er nytt for meg aa vere paa barneavdeling, og det er nytt for oss alle hvordan ting blir gjort her, selv om mye er likt som i Norge. Hygienen er i allefall veldig forskjellig.

2 kommentarer:

  1. Spennende og mange inntrykk som skal sorteres i løpet av dagen kan d virke som:) Går det bra med boforholdene da, blitt flere ståler i dusjen kanskje? Her hjemme er det fremdeles flott vintervær, nå i kveld minus 3 grader. Det merkes at det går mot lysere tider, dagene er blitt lengere og det er lyst til i 16-tia. Vi sitt nå å drikker varm sjokolade med kremtopp, godt ja:))Mange gode klæmma og tanka sendes deg fra oss her heime.

    SvarSlett
  2. Nå begynner tanten å bli dreven i data,he,he, må inn og se hvordan det går med Linn Maria hver dag. Spennende.Du får se og oppleve andre arbeidsmetoder enn heime, ser æ,så dagene går sikkert fort.Hei da.Klem

    SvarSlett

Kommentarer