Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


lørdag 16. januar 2010

Forste dag i Afrika!

Vi kom fra til Kilimanjaro kl. 21.20 i gaar kveld, og flyturen gikk bra. Vi alle fikk begge kofertene vaare, bortsett fra en av oss (ikke meg) som fikk ingen av dem, men dette ordner seg forhaapentligvis i morgen. Det var ordnet skyss til plassen vi skulle vere, men da vi kom til plassen, var det ikke bestilt noe rom til oss. Heldigvis var det noe ledig, saa vi fikk etter mye om og men, en leilighet med to soverom, stue, toalett, dusj (i den forstand det kan kalles det) og et kjokken uten noe kokeplate (noe vi virkelig trenger for aa koke vann til f.eks. rett i koppen) og uten bestikk, kjoleskap etc. Det er veldig lav standard her, men det er strom og innlagt vann. Jeg ville ikke dratt hit paa ferie for aa si det slik. Men dette er en vanesak. Maten er saa som saa. Det gaar i loff og gelesyltetoy til frokost. Spiste paa en brukbar restaurant i ettermiddag. Det virket ganske bra der, saa tror vi berger for magasjau:) Har ellers gaatt en del rundt i Moshi by, og handlet inn litt vann og div. Folk er veldi hyggelige, men mange er paagaaende. Mange prover og faa kontakt naar vi gaar forbi, og folger etter oss ett stykke. Dette er en veldig uvandt situasjon. Det er nesten bare svarte folk (har sett noen hvite), og alle ser paa oss. Det er veldig varmt (ca. 30 garder eller mer paa dagtid), og det er utrolig klamt. Var innom sykehuset en tur i dag ogsaa for aa snakke med sykepleieren som skal vere kontakten vaar, men da faar vi hore at hun er i USA og skal vere der lenge. Men vi fikk en ny kontakt da de vi snakket med skjonte hva vi gjorde der, og vi fikk oppmotetidspunkt kl.08.00 mandags morgen. Ellers er alt bra, og haaper dere hjemme har det bra ogsaa!

3 kommentarer:

 1. Godt å høre du har det bra!:) Her på øya er det ikke 30 varme grader for å si det sånn. Kaldt, og nå i kveil blåser det og fyker. BTW gratulerer med eksamens resultatet:)Kjempeflott!
  Mange klemmer fra oss hjemme!:)

  SvarSlett
 2. spennende me så ulik kultur/standard å sjikka. Dusjn såg ikke bra ut:S Men d fikse vel du:) E d stor by elr? masse folk? Her e d 0 grader å helt grått ut.. typisk dansk vinterver:p Men sitt jo å les t eksamen, så da jør d itj nå;) Fortsætt å kos dæ å sank masse goe opplevelsa:D

  SvarSlett
 3. hallais pumpki! E mæ herre:) arti å hør fra dæ shø. "men da faar vi hore at hun er i USA"...hæhæ, flire godt. e t dag å ken å tar en øl eller 13 no. savne afrikaneran vårres. Men høres ut som d går knaill. ps: t opplysning så e d ganske normalt at dem som e fra der du e no e litt mørkar i huden enn en gjennomsnittelig ytterøyning:) shalabais kjære å fortsett å oppdater herre greian når du får d t, kjækt veintle:) pass dæ for ville dyr da.

  SvarSlett

Kommentarer