Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


fredag 5. februar 2010

Siste dag i praksis aa snart Zanzibar!!

I gaar var vi ogsaa paa KCMC, men naa byttet vi plasser slik at Katharina og jeg dro paa barneavdelingen og de to andre paa foden. Vi skulle faa vere paa prematuravdelingen, hvor alle de fortidligfodte ungen kom. Det var litt av et syn aa komme dit, for ungene sto linjet opp liggende i noe som minnet veldig om bikuber. Det luktet sur melk og det var veldig varmt inne der, og det er jo naturlig etter som de nyfodte trenger det varmt. Avdelingen var delt inn i tre rom; premature med infeksjoner e.l., premature som er veldig fortidlig fodt og veldig smaa, og i det siste og midterste rommet laa de andre premature. Noen av barna var foreldrelose, og noen fikk moren mate selv, og andre maatte mates med sproyte da de ikke hadde taateflasker. Vi fikk vere med paa visitt, noe som tok lang tid da det var mange legestudenter der som legen maatte forklare ting til, og vi fikk vere med paa aa mate ungene. Det var koslig:) men herre, de var smaa ja. Torde nesten ikke aa ta i dem vettu. Det var en som Katharina matet som var saa sulten at han sugde i seg melken fra sproyten slik at stemplet paa sproyten gikk av seg selv. Det var artig aa se:) Ellers var det en litt daarligere stilt avdeling enn foden, men d var uansett mye bedre enn paa mawenzi! I dag dro vi en liten tur paa Mawenzi for aa si hade og takke for oss. Og i morgen tidlig drar vi til Zanzibar!!:D Der er det daarlig med strom pga at stromkabelen ut til oya er odelagt, saa det kan hende at dette er det siste innlegget paa bloggen for jeg kommer hjem. Men de har i allefall vann der!!:D Hilsning sendes til alle som folger bloggen!! Gleder meg til aa komme hjem

5 kommentarer:

 1. Å vi glede oss t du kjæm heim :)) Ha ein fin tur til Zanzibar1 Klæmma fra oss heim<3

  SvarSlett
 2. Hvor tida går.Bra at dere fikk se et sykehus med annen standar også. Forstår at du gleder deg til å komme til Zanzibar.Håper det er vann der da. Bytrolla gleder seg til å møte deg og for å se mang bilder.God tur til Zanzibar!Vi tenker - og snakker om deg. 2klemmer sendes.

  SvarSlett
 3. God tur t Zanzibar (du e vel der nu da men;))!
  får håp dæm har tælglys der da, dåli stelt i Afrika altså sjønnitj derre;)
  Bli fint å ha ferie da! kos dåkk!

  SvarSlett
 4. kos dæ på Zanzibar! Hvor er nå deeeet ;)

  SvarSlett
 5. Ser du har opplevd utrule mytji på herre vækkan, tia går fort. Arti å følg me dæ på ferden :-)Stor klæm fra oss sør fer sentrum ;-)

  SvarSlett

Kommentarer