Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


mandag 1. februar 2010

Dag paa mottagelsen

Etter at vi hadde snakket med oversoster Makunzu, gikk Marita og jeg til mottagelsen for aa se hva som faaregaar der. Det var MYE folk der. Rundt om kring og alle steder. Vi ble plassert paa kontoret til sykepleierne til de var ferdig med aa vaske, for det trengte de visst ikke hjelp til enda vi spurte om vi kunne hjelpe til med noe. Der satt vi da leeenge aa ventet paa at hun sykepleieren som satt oss der skulle komme tilbake, men det gjorde hun da altsaa ikke, saa da gikk vi aa saa oss litt om. Etter en stund, var det an annen sykepleier som satte oss til aa klippe til kompresser. Vi gjorde dette selv om at det var ikke akkurat dette vi hadde lyst til. Etter lunsj, ble det litt mer interessant. Vi var inne der hvor legen tar imot pasientene, og fikk observere en intramuskuler injeksjon. Etter dette var vi med paa saarskift. Noe spesiell maate aa skifte paa saar. Klesjer paa litt saapevann, og binder paa bandasjen rett paa saaret uten noe imellom slik at bandasjen kommer til aa gro fast i saaret. Og det var ikke akkurat saa sterilt det som ble hatt paa heller. Huff. Jaja, i morgen bli det en halv dag paa operasjon. Det blir sikkert spennende:)Naar det gjelder det dagligdagse, saa er vannsituasjonen den samme, pluss at naar vi staar opp tidlig for aa prove aa rekke aa dusje for vannet forsvinner, er det null varmtvann. Brr. Menmen, godt med en dusj allikevell:) Kler maa vi vaske for hand. En prosess i seg selv.. Begynner aa bli litt lei av konstant stov over alt og lite vann, pluss rare og frekke folk. Huff.

2 kommentarer:

  1. hærlihet, herre va ikke bra for min rasistiske side.. hehe.. dæm må da vårrå gla dåkk e der å hjølpe dæm! sekker på at dåkk ha vaska ti gang ber enn dæm ja! syns dåkk skulla gitt forslag t koss dæm skifte på sår, vis dæm koss d jøres! men snart e du på Zanzibar, misunneli! :p

    SvarSlett
  2. Vi er glad for at det går bra med deg, men det skal bli betryggende å ha deg tibake til trøndelag igjen. Her på Nesset er det kaldt, så det fyres i ovnen. Opplevelsene ser ut til å være mange. Oldemor på Inerøya leste bloggen din da hun var her på besøk på søndag. Hun syntes det så ut som ikke alt var bare bra når det gjelder sykehuset du er på, men slik er det vel de har det. Venter på bedre vær så en kan være litt ute. Blir vel bra til du kommer hjem. Sender de mange klemmer fra oss, både mormor og mofar.

    SvarSlett

Kommentarer