Velkommen!

På siste året på sykepleien skal vi ha 22 uker med praksis; 7 uker psykiatri, 7 uker hjemmesykepleie, 4 uker sykehjem, 2 uker observasjonspraksis og 2 uker veiledningspraksis. Man kan velge å ta deler av utdanningen/praksisen i utlandet da HiNT har avtaler med flere skoler og sykehus rundt om i verden. Jeg valgte å søke på opphold i Afrika, og i midten av andre studieåret fikk jeg vite at jeg sammen med tre andre skulle få dra. Vi skulle få ta observasjonspraksisen og veiledningspraksisen på Mawenzi Hospital som ligger i distriktet Moshi i Tanzania. Dette er ved foten av Kilimanjaro.

Det er også åtte andre som skulle dra; 4 stk til Haydom, Tanzania og 4 stk til Kikuyu i Kenya. På slutten av turen skal vi alle møtes til en uke ferie på Zanzibar.

Turen starter 15. Januar 2010. Flyet går kl. 06.05, mellomlander i Amsterdam, og beregnet tid for landing på Kilimanjaro flyplass, er kl. 21.30. 14. Februar 2010 kl. 12.20 lander vi på Værnes, vellberget hjem igjen.

Jeg vil bruke denne bloggen til å fortelle litt om opplevelser, hendelser, hvordan forholdene er osv. Jeg håper jeg har mulighet til å legge ut noen bilder på bloggen underveis også. Fordi jeg ikke vet hvor god tilgang vi har på internett der, kan det gå en stund mellom hvert innlegg.

Dere må gjerne kommentere innleggene og skrive litt om hvordan det er i Norge!:)


tirsdag 16. februar 2010

Borte bra, men hjemme best!!

Ja, da har jeg kommet meg hjem igjen, og jeg er glad for å være hjemme:) Vi hadde en fin uke på Zanzibar med mye sol og avslapping. Solen var veldig sterk slik at nesten alle inkludert meg, ble solbrent selv om vi passet på å smøre oss ofte og med høy solfaktor. Vi var en dag inne i Stonetown ("hovedstaden" på Zanzibar), og så var en hel dag ute på sjøen hvor vi ble kjørt til forskjellige øyer m.m., og vi fikk anledning til å snorkle. Det var fint på selve stranden og sjøen paa Zanzibar, men ellers var det ikke mye å skryte av. Stonetown var ikke akkurat en vakker by, og bortsett fra livet på hotellet vi var på, var det ikke mye spennende rundt. Vi kunne f.eks. ikke bare gå oss en tur en kveld og spise ute, for det var ikke noen plasser å gå til og det var farlig å gå ut på kveldene. Men det var veldig greit å bare spise på hotellet for det var veldig god mat:) Det var godt med en uke avslapping før vi dro hjem, og få ting litt på avstand og høre hva de andre hadde opplevd på sykehusene de hadde vært på. En ting er i allefall sikkert etter oppholdet i Afrika, og det er at jeg er VELDIG glad for at jeg bor i Norge!! Det har vært mye negative opplevelser den siste måneden og vi har sett og opplevd mye forferdelig og trist, men jeg ville ikke ha vært denne opplevelsem foruten. Det har vært en lærerik periode, selv om jeg ikke har lært noe ordentlig sykepleie. Vi har blant annet fått sett hvordan ting IKKE skal gjøres og blitt bevisst på hvordan en pasient bør bli behandlet. Vi har fått sett en helt annen form for sykepleie, og hvordan ting er i u-land, og hvor forskjellig kulturer kan være. Det er nå veldig godt å være hjemme igjen og tilbake til dagliglivet og kulden:) Det har vært tussig med den intense varmen hele tiden, så det var godt å komme hjem til litt kulde:) Jeg skal prøve å legge ut noen bilder fra turen etter hvert, men noen flere innlegg blir det nokk ikke. Det er sikkert vanskelig for dere som har fulgt med bloggen, å forestille dere hva jeg egentlig prøver å skildre i bloggen, men jeg har prøvd å forklart dere det så godt jeg kan. Håper dere har syntes det har vært interessant:)

1 kommentar:

  1. æ syns d har virri arti å spennanes å følga me dæ! en tur æ kunna tenkt mæ sjøl;) opplevels for livet.. d e vel my tanka som svirre rundt i ettertid når en kjæm heim t kontrastan.. Glede mæ t å sjå fleir bilda :)

    SvarSlett

Kommentarer